Beste, de volgende stukjes waren krantenartikelen uit 2021 en 2022, dus deze acties gelend niet meer !

Eerste Blog….

Tja, en dan krijg je de schoolopdracht om een blog te schrijven, wachten op inspiratie heeft geen hulp geboden, dan maar gewoon beginnen!

Corona, hoe cru ook, is voor mij een hulpmiddel om mijn bedrijf ”May I Help You” op poten te zetten. Wat de regering aan maatregelen voorschrijft, geeft   mij straks meer klanten. Binnenblijven, niet sporten, niet samenkomen, mondkapjes, handen kapot desinfecteren, allemaal om te voorkomen dat mensen  elkaar besmetten en er mensen ziek worden of erger…..

En natuurlijk is de regering doordrongen van de nadelen van deze regels, ik ben ook blij niet in hun schoenen te staan want je doet het toch nooit goed.

Hopelijk  mag ik u straks helpen met de gevolgen van deze maatregelen in positieve zin bij te sturen; waarom eerst bewegen voor 't ontbijt? Of zelfs, waarom het ontbijt uitstellen? Was er niet zoiets als “Op een lege motor kan je niet ver komen?” Ik kan het u allemaal uitleggen.

En hoe zit dat nou met die koolhydraten? De een zegt niet eten en de ander vind dat het geen kwaad kan. Wat is ’t nou? En hoezo  mag je niks op   je huid smeren was je niet kan eten? Wie heeft dat nou weer verzonnen?

Ik adviseer u graag, en leg u graag uit waarom!

Want zo maar wat regeltjes zonder uitleg is een stuk lastiger vol te houden dan als je snapt wat de consequenties zijn.

Want consequenties zijn er altijd, direct, morgen of volgend jaar misschien, maar alles heeft consequenties.

Laten we weer zelf verantwoordelijk worden….

Vroeger als iemand zich ziek voelde en hij ging naar de dokter dan deed je wat hij (vroeger waren de meeste artsen mannen) zei, dan werd je vast wel weer beter want hij had er immers jaaaaaren voor gestudeerd.

Nu passeert men meestal eerst een paar andere fases: Je stelt uit want misschien gaat het vanzelf wel over (of even wachten tot het weekeinde voorbij is anders heb je een inval), je hebt het erover met een bekende of nog langs Dokter Google en dan pas naar de huisarts, en als zij (nu zijn de meeste huisartsen vrouwen!) het niet met je eens is dan volgt er een gesprek.

En zo moet het m.i. ook zijn. “de” patiënt  bestaat niet, de arts heeft alle wijsheid in pacht over geneeskunde, maar de patiënt weet alles van zijn of haar eigen lijf  en wat de betekenis is van deze klacht voor het dagelijks leven. Gelukkig gaan veel huisartsen hier geweldig mee om, omarmen de eigen verantwoordelijkheid die de patiënt op zich neemt en op die manier een gesprekspartner wordt en de arts naast de patiënt staat i.p.v. erboven.

Dit houd ook in dat we kunnen gaan kijken wat er te verbeteren valt aan eigen dagelijkse gewoontes: met goede voeding (wat is dat dan?) meer beweging (hoeft geen sporten te zijn) en het allerbelangrijkste nog wel: ben je op een plaats in je leven waar je wilt zijn? Doe je wat je wilt doen? Heb je mensen om je heen waar respect vanzelfsprekend is? Kan je je echt ontspannen?

Van al het geld dat er in de gezondheidszorg gepompt wordt (en dit zijn nog cijfers van voor Corona) gaat slechts 0,5% naar preventieve zorg en dan staat de GGD met consultatiebureaus en de controle afspraak bij de tandarts vooraan. Zou het niet beter zijn de (huis)arts minder nodig te hebben omdat we beter voor onszelf zorgen, en al helemaal minder doorverwijzingen naar ziekenhuizen, omdat ze duur en overbelast zijn (ook zonder pandemie) en omdat je er überhaupt liever weg wilt blijven? We hebben wel wat beters (lees: leukers) te doen….

Hoe mooi zou het zijn dat we i.p.v. klachten bestrijden gaan naar klachten voorkomen?

Maar dit betekend wel dat we moeten veranderen, misschien wel drastisch, willen we dat? Het kan in kleine stapjes, en je mag best eens ongezonde keuzes maken, graag zelfs en geniet er dan ook van! En laten we daarna weer de draad oppakken en voor ons gezonde lijf en leven kiezen.

Ik kan u 17 metingen aanbieden waaronder bloeddruk, glucose en cholesterol in het bloed nu nog voor €19,95. Zo weet u hoe u ervoor staat, nog voordat u klachten heeft.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een intensief traject waarbij we samen duidelijke doelen haalbaar gaan maken. Ik begeleid u persoonlijk met een traject van 6 maanden op een (bijna) vegetarische reis. Mensen die voor het leven kiezen naar een fijn en gezond lijf, eigenlijk het meest waardevolle bezit,  toch?